Kvinde der smører sig med creme foran sin veninde

Undgå giftige kemikalier når du giver skønhedsprodukter som gave

Skønhedsprodukter bliver kun bedre og bedre – i hvert fald målt efter deres umiddelbare resultater. Målt på sundhed for huden og kroppen går det nærmere i den modsatte retning.

Skal du finde en god gave til hende du holder af, så er skønhedsprodukter altid et oplagt valg.

Men du gør både dig selv og gavemodtageren en tjeneste ved at købe de rigtige produkter fra starten af eller som minimum sætte dig lidt ind i hvad gavemodtageren kan tåle og hvilke krav hun har til sine skønhedsprodukter.

Det er klart, at mange producenter ønsker det bedst mulige produkt målt efter umiddelbare resultater, men det har også ført til, at de fleste producenter ser med blinde øjne på de stoffer og kemikalier, de hælder i deres produkt for at optimere deres virkning.

Det har ført til, at du efterhånden skal holde øje med, hvad der er i de produkter, du køber. Der er dog udviklet mærker som hjælperedskaber, og der er stadig mærker, der holder sig fra de værste af stofferne. Det er altså stadig muligt at få en effektiv hudpleje uden problemer og skadelige stoffer.

Hvad skal du holde øje med?

Der er efterhånden et utal af kemikalier og stoffer, her er nogle af de største syndere:

  • Mineralolier/parafin/petrolatum/vaselin, kært barn har mange navne. Dette er et fedtstof, der udvindes fra råolie og bruges til at give huden et beskyttende lag. Men der stopper hjælpemidlerne også, andet er stoffet ikke godt for. Og dette beskyttende lag kan føre til at pore ikke kan ånde ordentlig. Derudover bliver huden afhængig af stoffet og kan i værste tilfælde føre til større knopper m.m. Pga. råolien er det heller ikke godt for miljøet.
  • Hvis der er silikoneolier i dit produkt, skal du finde ud af, hvilke silikoneolier, der er nemlig stor forskel. Det SKAL være vandopløselig silikoneolie. Nogle silikoneolier er CMR-stoffer, hvilket kan føre til skade på sundhed over tid. Der er en lang række problemer ved billig silikone.
  • Du har sikkert hørt om parabener, og disse stoffer er også skadelige på mange faconer. Dog er de begyndt at blive udfaset pga. regler og love. De bliver dog erstattet af andre stoffer.